Juniori odigrali prvenstvo

Po sumornom vremenu koje je pratila kiša, danas je održano IV Otvoreno Prvenstvo Srbije za juniore. Naši mladi su pokazali visok nivo igre po veoma teškim uslovima. Hladna kiša je ometala igrače da pokažu još bolju igru.

Turnir je počeo u 10 sati i svih pet flajtova je završilo igru. Moramo pohvaliti naše mlade igrače koji su pokazali ozbiljnost i nivo etikecije koji se retko viđa.

I ovog puta je veoma teška deveta rupa Golf Kluba Beograd bila velika prepreka za mnoge. Odlični rezultati su ponovo desetkovani na ovoj uzanoj rupi koja ne prašta.

Peto mesto je zauzeo Marko Đorđević, koji je počeo igru sa 7 na prvoj rupi. Marko se brzo vratio u igru sa nekoliko parova i do kraja održao odličan nivo igre. Prvenstvo je završio sa 91 udarcem što je samo tri udarca manje od trećeplasiranog. Marko je spustio hendikep sa 26,7 na 25,4.

Četvrto mesto je zauzeo Dragiša Živadinović sa 90 udaraca. Dragiša je počeo veoma odlučno i imao samo 6 preko para do osme rupe. Dragiša je takođe zabeležio jedan birdi na trećoj rupi koju je odigrao besprekorno. Prvi udarac je završio na 4 metra od rupe nakon čega je usledio savršen pat.

Ranko Helc je osvojio treće mesto i pehar koji će primiti sledeće nedelje na svečanoj proslavi. Ranko je krenuo stabilnom igrom koju je ubrzo krunisao fenomenalnim birdi-jem na četvrtoj rupi. Ranko je izveo fantastičan approach udarac i ostavio loptu na samo pola metra od rupe. Birdi je nakon toga bio rutina. Ranko je imao 88 udaraca.

Drugo mesto je zasluženo osvojio Sergej Stojiljković. On je ponovo bio veoma stabilan i oba kruga odigrao 43 za konačan rezultat 86. Sergej je i na ovom prventsvu pokazao veliko umeće i stabilnost na kojoj mogu mnogi stariji igrači da mu pozavide. Sergeja očekuje duga i uspešna golferska budućnost.

I konačno, prvak Srbije u juniorskoj konkurenciji za 2010. godinu je Mihailo Dimitrijević. On je odigrao 80 udaraca ili 12 preko para terena. Deveta rupa je stajala između Mihaila i još boljeg rezultata jer je u oba kruga na ovoj rupi imao po 8 udaraca. Dakle 8 od 12 preko para je napravio na ovoj kobnoj rupi. Mihailo je u prvom krugu došao do devete rupe sa samo jednim udarcem preko. To je bila jedna fenomenalna serija parova i predivne igre koju je naš mladi šampion demonstrirao. Mihailo je spustio hendikep sa 14,4 na 13,2. Mihailo će sledeće nedelje na svečanoj proslavi Golf Asocijacije Srbije primiti šampionski pehar.

Golf Asocijacija Srbije se takođe zahvaljuje Golf Klubu Beograd i grupi neumornih volontera koji su našoj deci pripremili fenomelno takmičenje. Ovde želimo da ih pojedinačno navedemo i ponovo se zahvalimo što su bili uz naše juniore po ovako hladnom vremenu.

  • Milan Lalošević
  • Marija Lalošević
  • Gordana Šolak
  • Miško Miušković
  • Saša Lazić
  • Goran Đorđević
  • Aleksandar Đorđević
  • Žika Nikolić
  • Dragiša Jović

Hvala ponovo. Bez Vas ovaj turnir ne bi bio organizovan na ovako visokom nivou.