IX Serbian Open okončan

Posle tri dana igre po promenljivom vremenu, okončano je IX Otvoreno Amatersko Prvenstvo Srbije. Preko 160 igrača je pokazalo veliko umeće, uprkos vetru i kiši koji su pratili igru u subotu.

U konkurenciji žena je pobedila Ena Smajić sa gross rezultatom od 176. Milena Iković je bila odmah iza Ene sa 178 udaraca u dva dana. Milena je takođe zvanični nacionalni šampion u 2010. godini. Bravo devojke.

U muškoj konkurenciji u B kategoriji je pobedio Branislav Žegarac sa neto rezultatom od 42. Takmičenje se odigralo u Golf Klubu Centar.

U muškoj A kategoriji prvo mesto je zauzeo Ivan Vučemil koji je u play-off-u pobedio Luku Karaulu. Obojica mladih hrvatskih igrača su pokazala veliko umeće u golfu i završili turnir sa istim brojem udaraca. Play off se igrao odmah nakon turnira i Ivan je sve odlučio na prvoj rupi. Odličan prvi udarac je obezbedio lak par za mladog golfera dok je njegov protivnik završio rupu sa bugijem.

Trećeplasirani Ilija Đurđević je ujedno i Nacionalni Prvak Srbije. Čestitamo na uspehu.

Na svečanoj proslavi u nedelju uveče svi pobednici, drugoplasirani i trećeplasirani su primili ugodne nagrade.

Na svečanosti je takođe dodeljen Zlatni Orden Golf Asocijacije Srbije gospodinu Draganu Iliću za njegov nesebičan doprinos razvoju golfa u Srbiji.

Golf Asocijacija Srbije se zahvaljuje svim igračima, naročito našim gostima koji su uveličali ovo takmičenje putujući iz mnogih zemalja sveta. Takođe se zahvaljujemo svim volonterima koji su pomogli da IX Otvoreno Amatersko Prvenstvo Srbije bude najbrojnije i najuspešnije do sada.


Rezultati A kategorija 2010


Rezultati B kategorija 2010


Rezultati kategorija Zene 2010


Rezultati IV otvoreno juniorsko prvenstvo 2010