Startovala Winter Junior Liga

Kao što rekosmo, mnogi će srpski golferi sezonu pod vedrim nebom, ove zime zameniti Winter Ligom na simulatorima Golf Kluba Beograd. U organizaciji GKB-a i Golf Asocijacije Srbije, 23.11.2010., krenula je Winter Junior Liga.

Za ovogodišnju Winter Junior Ligu, prijavilo se trinaest mladih golfera koji će se takmičiti za zvanje najboljeg tokom zime. Kada budu završili ovu, biće više nego spremniji za novu open air golf sezonu u 2011. godini.

Najbolji srpski juniori će tokom Winter Junior Lige biti podeljeni u dva tima – Olympic Team i Future Stars Team.

U okviru Olympic team-a će se takmičiti:

Winter Junior Liga 2010

Future Stars team će činiti:

Winter Junior Liga 2010

Mladi golferi će se u svakom kolu upoznavati sa čarima mnogih poznatih svetskih terena, s obzirom na činjenicu da će se svako kolo igrati na različitom terenu. Igraće se po Stableford sistemu. Maksimalni hendikep za Olympic team jeste 28, dok će mlađi juniori iz Future Stars team-a igrati sa svojim trenutnim hendikepima.

Članovi jednog tima igraju po sistemu „svako sa svakim“, gde pobednik dobija 3 poena, a poraženi 0 poena. Takođe, treba napomenuti da će u svakom kolu jedan golfer biti slobodan (oznaka BYE u rasporedu) i automatski će dobijati 3 poena. Na kraju, dva najbolje plasirana golfera iz oba tima će se ukrštati po sistemu OT 1st vs FS 2nd i OT 2nd vs FS 1st. I na kraju naravno, sledi veliko finale.

Ovde se možete informisati o rasporedu Winter Junior Lige.

Download (PDF, 391KB)

V. Stojković I 30.11.2010. I