Početak Zimske Lige

Zimska-Liga2010Nakon mladih golfera, “na kojima svet ostaje”, na simulatore dolaze seniori. Prijavljivanje za Zimsku Ligu gotovo je 27.11.2010. Po formiranju rasporeda, golferi će odmeriti znanje na mnogobrojnim svetski poznatim golf terenima.

Zimska Liga će se odvijati po Round Robin sistemu pravila igre. Biće formirano nekoliko grupa u okviru kojih će igrači igrati svako sa svakim. Dva najbolje plasirana iz grupe odlaze u nokaut fazu, u kojoj se ukrštaju sa najboljima iz ostalih grupa. Svaki golfer će igrati sa ¾ svog hendikepa prema Stableford sistemu. Pobednik osvaja 3, nerešen rezultat donosi im po 1 poen, dok gubitak meča poraženog ostavlja sa 0 poena. Maksimalan period za odigravanje meča jeste 4 sata, a svaki igrač će tokom Zimske Lige odigrati minimum 5 mečeva na različitim terenima.

Završetak Round Robin sistema ili grupne faze, planiran je najkasnije do 01.02.2011. Nokaut faza takmičenja igraće se u toku februara meseca. Finale će se odigrati krajem februara, pred sam početak nove sezone.
Na kraju treba pomenuti da će Takmičarsku Komisiju činiti Steve Fraser i Aleksandar Đorđević.

Za ovogodišnju Zimsku Ligu, prijavili su se sledeći golferi.WSL-SPISAK2010

Pratite sekciju VESTI na nasem portalu, kako biste se informisali o rasporedu, rezultatima mečeva i trenutnom stanju na tabeli Zimske Lige.

V. Stojković I 05.12.2010. I Foto: arhiva Golf Klub Beograd I