Školska Golf Liga 2013!

Nakon što je prošla, 2012-a godina, od strane golferskih radnika i onih koji ovu igru igraju u Srbiji, proglašena za najbolju ikada, 2013-a “preti” da joj otme tu titulu… Posebno na polju popularizacije golfa i rada sa mladima.

Ranije tokom nedelje smo vas obavestili o program licenciranja stručnih kadrova u golfu. Upravo ti kadrovi će odigrati jednu od glavnih rola u popularizaciji golfa kod naših najmlađih golfera.

Golf Asocijacija Srbije nastavlja sa izuzetno kvalitetnim programima sa najmlađima od kojih je “Golf Azbuka” prošle godine imala najviše odjeka. Volonteri GAS-a, predvođeni kapitenom Nacionalnog tima, Nebojšom Lazićem, prezentovali su nama dragu igru u 22 osnovne škole, pa je priliku da se upozna sa golfom imalo čak 7000 školaraca uzrasta od 7 do 10 godina.

Ovaj program imao je zapažene prezentacije na popularnoj Naxi Plaži” kraj TC “Ušće”, na Dečijem sajmu, kao i na festivalu “SARS” i Ženskom festival sporta.

Ove godine, program evoluira. Pored klasičnih prezentacija, najtalentovaniji golferi iz 16 osnovnih škola sa teritorije Beograda imaće priliku da učestvuju u “Školskoj Golf Ligi”, koja će tokom aprila i maj biti igrana na Adi Ciganliji.

Školska Golf Liga 2013!

Selekcija igrača biće obavljena tokom februara i marta. Po 12 najboljih golfera predstavljaće svoju školu tokom turnira, čiji će se rezultati sabirati po ligaškom sistemu bodovanja sve do juna, kada će biti proglašeni pobednici prve Školske Golf Lige”.

Dva puta nedeljno, sredom i četvrtkom, školarci će se takmičiti na fudbalskom terenu kraj vežbališta Golf kluba Beograd. Celo takmičenje će biti snimano i u potpunosti ispraćeno od strane Golf Klub kanala, na kojem će biti i emitovano.

Naravno, za najbolje će biti obezbeđene i vredne nagrade. Tako će pored vaučera za interaktivnu igraonicu “Mini city”, koju će dobiti svi učesnici, tri najbolja tima biti nagrađena odličjima, dok će pobednička škola dobiti računar.

Deset individualno najboljih golfera dobiće besplatno članstvo za sezonu 2013 u okviru Juniorskog golf programa Golf Asocijacije Srbije.

Ovo je dokaz da se stvari u srpskom golfu kreću u pravom smeru. Nadamo se da će takmičenja poput ovih izroditi neke nove šampione i da će golf u Srbiji dobiti mesto koje mu i pripada.

Download (PDF, 1.24MB)