Naši golferi završili učešće na Evropskom prvenstvu

Timsko prvenstvo Evrope, poznato pod nazivom European Men’s Challenge Trophy, igrano je prethodnih dana u Češkoj, na terenu Golf & Spa Resorta Kuneticka Hora. Danas je završena treća finalna runda, nakon kojeg smo dobili konačan poredak u timskom i individualnom planu.

europea-challenge-trophy-opening-ceremony-2013

Nacionalni timovi su bili sastavljeni od šest igrača, pa su našu državu predstavljali Ilija Đurđević, Čedomir Ilić, Mihailo Dimitrijević, Nikola Ćuić i Ranko Helc. Pored Srbije, na prvenstvu je učestvovalo još devet zemalja – domaćin Češka, susedna Slovačka, Belgija, Island, Rusija, Mađarska, Estonija i Turska.

U ovoj jakoj konkurenciji, golferi sa severa Evrope su dokazali da je golf u ovim zemljama na visokom nivou. Pobedu je odnela Belgija, sa ubedljivih sedamnaest udaraca prednosti u odnosu na drugoplasirani Island. Na trećem mestu su završili domaćini, dok su četvrti bili golferi iz Turske, države koja poslednjih godina najviše ulaže u golf u ovom delu Evrope.

europea-challenge-trophy-team-serbia-2013

Naši momci su se maksimalno trudili da na ovom zahtevnom terenu postignu što bolje rezultate, ali su na kraju završili na devetoj poziciji, sa petnaest udaraca više od sedmoplasiranih Slovenaca i jedanaest od osmih Estonaca. Poslednji su, sa daleko najlošijim rezultatom bili golferi iz Mađarske.

Nakon jako kvalitetnog nastupa na Balkanskom prvenstvu na Bledu, naši momci nisu uspeli da odigraju u Češkoj, ali je ova fotografija sa ceremonije otvaranja Evropskog prvenstva, na kojoj je srpska zastava jedna od deset, dokaz da Srbija ima mesto na evropskoj golferskoj mapi i da golf ide u pravom smeru.

Zato čestitamo našem stručnom štabu, gospodi Nebojši Laziću, Roberti Hendiji i našim golferima!