Srpski juniori igrali na Slovenačkom Junior Tour-u

Na nedavno završenom Slovenačkom Junior Tour-u, igranog na Bledu, u okviru drugog kola nastupili su i naši juniori. Podeljeni u tri kategorije, njih osmoro je branilo boje naše zemlje.

U kategoriji najmlađih golfera, mlađih od 12 godina, za nas su igrali Olga Karadžić, Jefimija Đorđević i Luka Jovanović. U jakoj konkurenciji, najbolje se pokazao Luka Jovanović, koji je završio na četvrtoj poziciji. Jefimija Đorđević je završila na desetom, a Olga Karadžić na trinestom mestu.

Kod nešto starijih juniora, mlađih od 14 godina, nastupili su Andrija Đoršević i NJegoš Šolak. Naši momci su odigrali malo stegnutije, pa je Andrija turnir završio na šesnaestoj poziciji, dok je Njegoš bio dvadeseti.

U grupi najstarijih golfera, koja je okupljala one od šesnaest do dvadeset jedne godine, predstavljale su nas devojke – Aleksandra Karadžić, Milica Dojčilović i Tamara Palkovljević. Sve tri su odigrale slabije nego što znaju, što nam pokazuju i rezultati. Palkovljevićeva je bila dvadeseta, a Karadžićeva i Dojčilovićeva su zauzele naredne dve pozicije.

Bio je ovo jako težak turnir na prelepom terenu Golf kluba Bled, gde su se naši junior mogli oprobati u izuzetno jakoj konkurenciji. Veliko iskustvo i podstrek za dalje igre.

Rezultati kategorije U12

Rezultati kategorije U14

Rezultati kategorije U21