Teško je izboriti se sa terenom Hamburg Golf Club-a

Naši momci su i tokom druge runde European Young Masters-a imali dosta problema sa adaptacijom na terenu kraj Hamburga.

Pored težine terena, koji je specifičan po tome da nema vodenih prepreka, ali je jako zahtevan zbog velikih razlika u elevaciji, našim momcima je veliki problem i takmičarsko neiskustvo.

european-young-masters-2013-driving-range

Posebno se to pokazalo na primeru Puniše Plazine. Naš junior prvi put učestvuje na ovako jakom takmičenju, pa je pritisak uzeo danak. Imao je Plazina dosta problema sa početnim udarcima koji su za posledicu imali poteškoće pri nalaženju loptice, pa je i tokom drugog dana zabeležio veliki broj udaraca preko para. Nakon 29, drugog dana je u svoju skor kartu upisao 21 udarac u plusu.

Sergeju Stojiljkoviću je ovo drugo uzastopno učešće na ovom turniru, nakon prošlogodišnjeg nastupa u Mađarskoj. On je, što se tiče kvaliteta igre imao dva totalno različita dana. Iako su mu rezultati slični, jer je odigrao 10 preko para prvog i 9 preko para drugog dana, razlika je bila u tome što je tokom prve runde bio mnogo lošiji sa udarališta, a bolji u kratkoj igri, dok je drugog dana star bila obrnuta.

Kako god, momcima je ovo još jedno u nizu takmičenja na kojima je prevashodni cilj sticanje takmičarskog iskustva iz kojegće, neminovno, doći i rezultati.

Momci, želimo vam dobru igru tokom finalne runde!