Ilić i Đurđević iznad kat linije nakon dve runde Otvorenog Prvenstva Češke

Dva od tri naša golfera završila su iznad linije kata, nakon odigranih trideet šest rupa na Otvorenom Prvenstvu Češke. Uslovi za igru su bili odlični, ali su se naši golferi pomalo mučili na terenu u Karlovim Varima.

otvoreno-prvenstvo-ceske-cedomir-ilic-1

“Vreme je danas bilo idealno za igru. Ipak, “field” je previše jak da bi praštao greške…” – komentar je druge runde našeg kapitena Nebojše Lazića.

Najbolji od trojice naših golfera je i danas bio najbolji, ali je nakon prve runde koju je završio na “level par”-u, danas je sa terena otišao sa pet udaraca preko para. Krucijalna je bila igra na drugih devet, na kojima je zabeležio +5, od čega je tri vezana bogija imao na tri poslednje rupe dana. U treću rundu ulazi sa trideset druge pozicije.

Ilija Đurđević je poput jučerašnje runde i danas u skor kartu upisao 78 udaraca. On je poput našeg najmlađeg igrača Mihaila Dimitrijevića loše otvorio rundu, pa je do 10-e rupe već imao +6. Onda je usledio par period od pet rupa, praćen bogijem na šesnaestoj i brdijem na poslednjoj. Opet je rundu zatvorio brdijem, kao i juče.

otvoreno-prvenstvo-ceske-teren-karlovi-vari

Ipak, kada je kreirana linija kata, Đurđević je saznao da je prošao kat, kao jedan od sedam igrača sa 156 udaraca.

Te sreće nije bio Mihailo, koji je prvih devet rupa odigrao +7. Na drugih devet je bio mnogo mirniji, ali mu ni jako dobrih +1 nije donelo rezultat koji bi mu doneo pravo igranja tokom treće runde. Sa 158 udaraca nakon dva dana, on je svoje učešće završio na 83-oj poziciji.

Nakon sutrašnje treće runde, biće napravljen još jedan kat, nakon kojeg će finalnu rundu trećeg dana Avgusta, odigrati 50 najboljih golfera.

Momci, želimo vam dobru igru sutra!

REZULTATI

RASPORED IGRANJA