Čedomir Ilić blistao trećeg dana u Karlovim varima

U danu kada je Tajger Vuds isprašio konkurenciju na WGC Bridgestone Invitational-u, odigravši velikih -9, jedan od naših reprezentativaca, Čedomir Ilić, blistao je na Otvorenom Prvenstvu Češke.

Čeda je odigrao najbolju treću rundu od svih igrača na terenu i sa odigranih -5, popravio svoj plasman za čak dvadeset i šest pozicija! On je sa even par-om, koji mu je dovoljan za šestu poziciju, ušao u finalni dan, koji će igrati pedeset najboljih golfera.

Zanimljivo je da je nakon trinaest rupa bio čak sedam udaraca u minusu, ali je sa dve naredne, loše odigrane rupe, dabl bogijem i bogijem svoj rezultat spustio na -4. Ipak, smogao je snage da završi u velikom stilu i završi sa 67 udaraca, što nikome nije uspelo.

otvoreno-prvenstvo-ceske-cedomir-ilic-3

Svaka čast Čedo!

S druge strane, naš drugi golfer koji je prošao kat, Ilija Đurđević, nije imao svoj dan, pa je sa najlošijim rezultatom od tri odigrane runde (78,78 i sada 84) izgubio bilo kakvu nadu za prolazak drugog kata, formiranog od najboljih 50 golfera.

Među njima je zato Čedomir Ilić, koji se, ako dobro odigra, može nadati možda i pobedničkom postolju, jer mu trećeplasirani igrač „beži“ za četiri udarca.

 Ali, mnogi smatraju da je ovde pobednik rešen još nakon druge runde, kada je Slovenac, Tim Gornik, odigrao rekord terena, 64 i tako ubedljivo poveo. On je trenutno na velikih -11. „Nikad ne reci nikad“ je verovatno rečenica koja odzvanja u glavi mladog Čeha Mihala Pospišila, koji zaostaje četiri udarca za Gornikom.

Čedo, želimo ti dobru igru! Samo napred!