Juniori nastavili seriju turnira na terenu Golf kluba Beograd

Juče je teren na Adi Ciganliji bio rezervisan za juniore. Njih tridesetoro izašlo je po toplom jesenjem danu na odlično pripremljen teren Golf kluba Beograd.

Kod onih koji potpadaju pod kategoriju “početnika”, igralo se šesto izdanje Juniors Beginners Challenge-a, na kojem je učestvovalo sedamnaest golfera. Igrali su 9 rupa uz računanje rezultata prema Stableford neto pravilima.

v-juniors-challenge

Najbolje su odigrali Vuk Milićević i Sofija Buzadžić sa po 23 poena. Na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji, završile su Jelisaveta Vasiljević i Lara Todorović, koje su takođe odigrale isti broj poena – 21. Na petoj poziciji, turnir je završila Vida Eleković.

Stariji, iskusniji juniori, takmiče se u okviru najkvalitetnijeg juniorskog takmičenja, koje okuplja naše najbolje mlade golfere. Sedmi od deset turnira Serbian Junior Tour-a igrali su juniori iz tri kategorije. Kod najmlađih, ne starijih od 12 godina, najbolja je bila Jana Marinović, ispred Mateje Aleksića i Jefimije Đorđević.

vii-serbian-junior-tour-2013-2

Kategorija do 15 godina okupila je najviše golfera. U okviru ovog starosnog doba, najbolja je bila Maja Hendija. Drugoplasiran je bio skorašnji Stableford šampion XII IAPS-a, Marko Jokić, dok je na trećem mestu završila MIlica Dojčinović.

vii-serbian-junior-tour-2013

A kod najstarijih juniora, u konkurenciji njih četvoro, najbolje je u Stroke bruto formatu odigrao Ranko Helc. Iza njega su turnir, redom završili Tamara Palkovljević, Puniša Plazina i Lina Dedijer.

Naredni, poslednji turnir Juniors Beginners Challenge-a biće odigran osmog dana oktobra, kada će i stariji juniori odigrati osmi turnir svoje Serbian Junior Tour serije.

REZULTATI I PROPOZICIJE