Srpska juniorska ekspedicija na turniru Mađarskoj

Dvanaest naših juniorskih golferskih nada, predvođeno vođom ekspedicije, Robertom Hendijom, krenulo je na put u Mađarsku, gde se od odigrava jedan od najznačajnijih turnira za juniore – European Olympic Hopes Trophy.

eoht-2014-srpski-juniorski-tim

Na terenu  Pannonia Golf and Country Club-a, naših šest devojčica i isto toliko dečaka igraju u konkurenciji svojih vršnjaka iz Slovenije, Poljske, Češke, Slovačke, Rusije i zemlje domaćina Mađarske.

Format igre jeste matchplay, pa se u svakom duelu igra jedan “foursome” i četiri “single” meča. Kod juniorki, boje naše zastave brane Jana Marinović, Jelena Lainović, Milica Dojčinović, Jovana Ćurčić, Jefimija Đorđević i najiskusnija među njima, Tamara Palkovljević.

eoht-2014-devojke-vezbaliste

Kod juniora tu su Marko Jokić, Andrija Đorđević, Mateja Aleksić, Luka Jovanović, Puniša Plazina i Sergej Stojiljković.

Tokom četvrtka devojke su odigrale jedan meč protiv prejakih Slovakinja, dok su momci igrali protiv domaćina i ruskih golfera. Mađarski tim je imao stoprocentan učinak u svih pet mečeva, dok su naši golferi protiv Rusa uspeli da osvoje dva oe mogućih pet poena.

eoht-2014-momci-vezbaliste

Drugi dan takmičenja doneo je mečeve momaka protiv slovenačkih i čeških golfera, kao i duel naših devojaka sa vršnjakinjama iz Slovenije. Bio je to težak dana za naše timove, s obzirom da u ta tri meča nije osvojen nijedan poen.

Danas, trećeg dana takmičenja, očekuju nas dueli sa golferkama iz Češke i Poljske, kao i dueli sa golferima Poljske i Slovačke, što će biti i poslednja dva meča za naš muški tim.

Finalnog, četvrtog dana turnira, naše devojke će imati poslednji meč, u kojem igraju protiv domaćih golferki.

Rezultate možete pratiti na ovoj adresi.

Momci i devojke, želimo vam dobru igru!