Pripreme nacionalnog tima na raznim meridijanima

Dok se profesionalni golferi širom sveta bore za trofeje u prvom delu sezone ne najjačim svetskim tour-ovima i mi smo blizu starta još jedne takmičarske sezone za srpske golfere.

Naši reprezentativci su tokom zimske pauze u kontinentalnom delu Evrope imali nekoliko ispita u toplijim delovima Španije, ali su i vredno radili tokom inovativnog trening kampa u našoj zemlji. Tokom kampa o kom smo vas izveštavali, fokus je bio na kratkoj igri i “realizaciji” oko i na grinu.

IMG_5843

Došlo je vreme da članovi nacionalnog tima primene usvojeno i steknu još malo takmičarskog iskustva na jakim turnirima koji okupljaju amaterske i profesionalne golfere. Podeljeni u dve grupe, zaputili su se put Španije i Egipta.

Na Pirinejsko poluostrvo otputovali su Ranko Helc, Mihailo Dimitrijević i Ilija Đurđević, dok su put Egipta otputovali Čedomir Ilić i Branimir Gudelj.

“Španski” trio imao je u planu igru na dva turnira u okviru The Gecko Pro Tour-a. Oba su igrana kraj Malage na terenima Parador i Torrequebrada Golf Club-a. Zbog problema sa vremenom, prvi odigrani bio je skraćen na samo jednu rundu, dok su tokom drugog golferi odigrali obe runde.

Nakon igre u Španiji, Helc i Dimitrijević se vraćaju u Beograd, dok će im se setariji suigrač iz reprezentacije, Ilija Đurđević pridružiti početkom aprila na pripremama nacionalnog tima.

Dvojac Ilić-Gudelj je do ovog momenta odigrao dva od tri planirana turnira u Egiptu.

IMG_5842Na terenima dizajniranim od strane golferskih legendi kakve su Norman, Niklaus i Faldo, oprobali su se i članovi naše reprezentacije. Nakon dva odigrana turnira ostaje im učešće na još jednom i nakon toga još sedam dana ispunjenih intenzivnim treninzima.

Ostaje da vidimo kako će momci implementirati nove tehničke detalje tokom treninga u drugoj polovini marta i u kakvoj će formi dočekati novi trening kamp čiji je start zakazan za treći dan aprila.

Dobre treninge i još bolju igru želimo momci!