Olimpijski komitet Srbije podržao inicijativu da golf tereni ostanu na Adi

Olimpijski komitet Srbije podržao inicijativu da golf tereni ostanu na Adi

Olimpijski komitet Srbije uputio je podršku inicijativi Golf asocijacije Srbije da golf tereni ostanu i dalje na Adi Ciganliji.

U obraćanju koje je potpisao predsednik OKS Vlade Divac zatraženo je da opstane postojeća golf infrastruktura u Beogradu, neophodna za sprovođenje kako takmičenja na nacionalnom i međunarodnom nivou, tako i škole golfa za mlađe kategorije koje ova asocijacija kontinuirano sprovodi.

“Na ovom istom terenu stasavaju generacije mladih golfera koji predstavljaju bazu iz koje je kasnije moguće crpeti kvalitet i ostvariti vrhunski sportski rezultat. Za ovo je, pored stručnog kadra i kvalitetnih rekvizita, neophodan i odgovarajući teren, što su Golf asocijacija i Golf klub Beograd učinili, adaptacijom površine dela Ade Ciganlije, za ove namene”, piše u pismu Olimpijskog komiteta Srbije.

OKS posebno ističe brojne aktivnosti nacionalne Golf asocijacije na kojima se kontinuirano radi na razvoju golfa u našoj zemlji, a posebno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu.

“Golf asocijacija je član Olimpijskog komiteta Srbije, a ujedno i prepoznati nacionalni granski savez preko kog se ostvaruje opšti interes u oblasti golfa, sporta koji će se ponovo naći na programu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ove godine. U saradnji sa Golf asocijacijom, OKS nastoji da u okviru svojih programa kontinuirano razvija i unapredi ovaj olimpijski sport, sa posebnim akcentom na razvoj mlađih kategorija koje predstavljaju budućnost golfa”, navedeno je u obraćanju Olimpijskog komiteta Srbije koje je potpisao predsednik Vlade Divac.

OKS ističe da je u prethodnim godinama podržao Golf asocijaciju Srbije kako bi teren na Adi Ciganliji bio priveden nameni i uslovima koji su neophodni i za pripremu nacionalnih selekcija, čiji se dalji rezultatski napredak očekuje.

“Iskreno se nadamo da će njihova inicijativa za očuvanje postojećeg golf terena, kao i naša podrška u tom smeru, naići na Vaše razumevanje, verujemo sa zajedničkim ciljem očuvanja i unapređenja uslova za dalji napredak golfa u našoj zemlji”, piše u pismu podrške inicijativi Golf asocijaciji Srbije.

Download (PDF, 269KB)