Pismo Međunarodne golf federacije gradonačelniku Beograda

Pismo Međunarodne golf federacije gradonačelniku Beograda

Zahtevamo da golf ostane na Adi

Inicijativa Golf kluba Beograd za opstanak terena na Adi Ciganliji svakodnevno dobija sve veću podršku. Na adresu Golf asocijacije Srbije stiglo je pismo koje je Međunarodna golf federacija (IGF) uputila gradonačelniku Beograda Siniši Malom.

Svetska krovna golf organizacija ove godine priprema organizaciju turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto se golf kao sport vraća na najveću svetsku sportsku manifestaciju posle stogodišnjeg odsustva, kao i Svetskog šampionata u Meksiku u septembru na kome će učestvovati i reprezentacija Srbije.

welcome back (2)

U Međunarodnoj golf federaciji su razočarani saznanjem da je nacrtom Plana detaljne regulacije Ade Ciganlije zatraženo uklanjanje Golf kluba Beograd, jedinog golf terena u gradu. U pismu koje je potpisao izvršni direktor IGF Entoni Skenion ističe se iskrena nada, ali i ozbiljan zahtev da se ova odluka odbaci i da golf tereni zadrže svoje postojeće mesto u daljim planovima renoviranja Ade Ciganlije.

2014 Espirito Santo Trophy

-Međunarodna golf federacije (IGF) je osnovana 1958. godine i Međunarodni olimpijski komitet je priznaje kao glavnu svetsku organizaciju za golf. IGF se sastoji od 144 nacionalne golf federacije iz 139 zemalja i predstavlja 60 miliona golfera. Golf asocijacija Srbije je od 2010. godine važan i aktivan član IGF sa kojim održavamo dobre odnose. Od velike važnosti su rezultati koji su srpski reprezentativci i reprezentativke ostvarili na prošlom Svetskom šampionatu u Japanu 2014. godine. To je pokazatelj rasta i razvoja golfa u Srbiji i novih mogućnosti – piše u pismu Međunarodne golf federacije.