Serbian Amateur Tour ispunio očekivanja

Trećeg vikenda septembra, od 23. do 25. na terenu Golf kluba Centar odigrano je peto kolo novoustanovljenog takmičenja u srpskom golfu – Serbian Amateur Tour-a.
Čitavu seriju turnira igranih na terenima u Beogradu i Žablju, obeležili su sjajna igra, odlični rezultati i kvalitetna organizacija koja je donela veliki uspeh, da četiri od pet turnira u muškoj konkurenciji ispune zahteve WAGR-a i tako daju podstrek i obavezu da se i naredne godine na srpskim terenima igra golf koji će učesnicima donositi bodove na svetskoj listi amaterskih golfera.
juniori
Golferi i golferke takmičili su se od aprila do septembra za zvanje najboljih u nekoliko kategorija.
Na poslednjem turniru kod golfera ispod dvanaest godina Vukašin Suturović (GCB) odigrao je bolje od Momira Vickovića (GCB) i tako uspeo da overi titulu šampiona u ukupnom plasmanu. Kod devojčica istog uzrasta u Žablju je najbolje odigrala Lara Todorović (GCB) pa je i ona kao i njen klupski drug potvrdila pobedu u ukupnom plasmanu.
Kod devojčica mlađih od 16 godina na poslednjem turniru nije bilo takmičarki, pa je zahvaljujući dobrim igrama na prethodnim turnirima Jelena Lainović (GCC), pobednica u ovoj kategoriji. Reprezentativni drugovi, Luka Jovanović (GCB) i Marko Jokić (GCC) takmičili su se na poslednjem turniru u U16 kategoriji za dečake. Jovanović je odigrao bolje i na kraju zadržao prednost nakon pet turnira.
Najstarija juniorska konkurencija bila je unutar kategorije U21, gde je kod devojaka trijumfovala Tamara Palkovljević (GCC). Kod momaka, najbolju
igru tokom čitavog tour-a prikazao je Mihailo Dimitrijević (GCB).
tamarapalkovljevic
Igru kod seniora i na petom turniru obeležio je najboljim rezulatom Tibor Rocikler (GCC), pa je zahvaljujući trijumfu na terenu matičnog kluba došao i do pobede u ukupnom plasmanu.
Pobednici u ukupnom plasmanu u svim kategorijama nagrađeni su od strane GAS-ovog partnera na tour-u, kompanijce Cisco.
Golf asocijacija Srbije može sa ponosom da iskaže sjajnu saradnju sa golf igralištima u zemlji, da se zahvali učesnicima i da ih pozove da se i naredne sezone takmiče u okviru Serbian Amateur Tour-a 2017!