Najmlađi golferi završili sezonu na terenu GK Beograd

Takmičarska sezona za juniore svih uzrasta završena je juče odigranim turnirima na terenu Golf kluba Beograd.

Turniri posvećeni najmlađim igračima golfa, jesu prilika za druženje igrača iz svih gradova u Srbiji u kojima se trenira, kao i sticanje prvih takmičarskih iskustava.

minimidi

Tokom poslednjeg izdanja Mini i Midi Cup-a na Adi Ciganliji učestvovali su juniori škola golfa iz Beograda, Niša, Novog Sada i Zrenjanina i tako nastavili sa trendom popularizacije golfa u ovim gradovima. Nekim od učesnika je ovo bio i prvi golf turnir!

U okviru Juniors Challenge-a odigrano je poslednje, šesto kolo, tokom kog su osvojeni bodovi bili duplirani.

Takmičari iz druge kategorije igrali su 18 rupa. Lara Todorović (GCB) odigrala je 34 neto poena, dok je njen klupski drug, Momir Vicković (GCB) odigrao 26. Uprkos pobedi na poslednjem turniru Todorovićeva je u ukupnom plasmanu završila na trećem mestu, iza drugoplasiranog Vukašina Suturovića (GCB) i pobednika u ovoj kategoriji Momira Vickovića.

momir

Treća  kategorija donela je tokom finala igru na 9 rupa. Golfer koji je igrao svoj prvi takmičarski turnir, Marko Sušić (NS), pokazao je da ima potencijal za dobre rezultate. On je sa 23 neto poena pobedio i iza sebe ostavio Anastasiju Dimitrijević (GCB) i Zaru Korać (GCB).
U ukupnom plasmanu je sa tek bodom razlike u odnosu na drugoplasiranu slavila Dimitrijevićeva. Vicešampionka je Koraćeva, dok je trijumf golferki u ovoj kategoriji upotpunila Nevena Terzić (GCB).

juniors challenge

Mladi šampioni po kategorijama, kao i vicešampioni i trećeplasirani nagrađeni su peharima koje im je dodelila Irena Suturović-Bogdanović, generalni sekretar GAS-a.

Iako je takmičarska sezona gotova za najmlađe golfere, polaznici golf škola će nastaviti da treniraju u svojim gradovima i pripremaju se za nove izazove u novoj sezoni!

REZULTATI