Dimitrijević četvrti, Jefimija Đorđević peta u Mađarskoj

Sjajni rezultati srpskih golfera u inostranstvu

Dimitrijević četvrti, Jefimija Đorđević peta u Mađarskoj

Srpski golf reprezentativci nižu izvanredne rezultate na međunarodnoj sceni, a to su još jednom potvrdili na Otvorenim prvenstvima Mađarske i Češke.

Najbolji plasman ostvario je Mihailo Dimitrijević, koji je u konkurenciji 60 golfera zauzeo četvrto mesto u Mađarskoj na terenu Pannonia G&CC.Tokom tri dana neizvesnog takmičenja, Dimitrijević je upisao 225 udaraca, pet više od pobednika Vladislava Marinova iz Bugarske. Drugo mesto zauzeo je Slovenac Gal Patrik Štirn sa 223 udarca, dok je treći bio Luka Porteli iz Italije sa jednim više.Srpski golfer je četvrto mesto obezbedio posebno zahvaljujući sjajnom izdanju poslednjeg dana, u nedelju, koji je završio sa 72 udarca.
IMG_4353

U konkurenciji dama, odlična je bila Jefimija Đorđević, zauzevši peto mesto. Jefimija je takmičenje završila sa 248 udaraca, a šampionka Katerina Tati iz Italije imala je 234. Njoj su se na podijumu pridružile Slovenka Hana Mirnik i domaća golferka Klara Nađ. Društvo Đorđevićevoj je pravila Jana Marinović, koja je na kraju bila deseta.

Na Otvorenom prvenstvu Češke u Kuznetickoj Gori, boje Srbije branio je Branimir Gudelj i on je u konkurenciji preko 90 golfera osvojio 24. mesto. Gudelj je takmičenje, koje je zbog izuzetno loših vremenskih uslova trajalo tri dana, završio sa 221 udarcem, za samo 15 lošijim od šampiona Matjaša Zapletala.Koliko je prvenstvo bilo neizvesno najbolje govori podatak da je golfere od četvrte do 25. pozicije delilo devet udaraca.

blesky_kunka_prev

Rezultate Mađarskog prvenstva pogledajte OVDE.
Rezultate Češkog prvenstva pogledajte OVDE.