Završena Amaterska liga Srbije

Na terenima Golf kluba Centar završena Amaterska liga Srbije

Dimitrijević pobedom potvrdio titulu prvaka

Prethodnog vikenda odigrani su finalni turniri u organizaciji Golf asocijacije Srbije za 2017. godinu. Takmičenje u Amaterskoj ligi Srbije završeno je petim kolom, koje se igralo na terenima Golf kluba Centar. U muškoj konkurenciji, na poslednjem turniru, najbolji je bio Mihailo Dimitrijević sa izvanrednim ukupnim rezultatom od -9 (207), ispred Branimira Gudelja koji je takođe imao rezultat bolji od para terena -4(212) i Mikulusa Ordnunga koji je imao +2 (218). Kod dama je slavila Jana Marinović (245), ispred Sare Sušić (260) i Lare Todorović (269).

IMG_3878_800x600

-Zadovoljan sam igrom. Sva tri dana sam igrao u minusu i bio poprilično konstantan. Bilo je tu i nekih poklonjenih udaraca i par loših odluka, što me je i sprečilo da ostvarim svoj cilj i odigram -8 i samim tim oborim rekord terena koji sam postavio prošle godine. Tokom zimske sezone radiću na fizičkoj spremi i svingu, a već od februara počinjem sa takmičenjima širom Evrope. Biće svakako zanimljiva sezona s ozbirom na to da krajem godine učestvujemo na Svetskom prvenstvu u Irskoj – kaže Mihailo Dimitrijević, srpski golf reprezentativac.

IMG_3747_800x541

Pobednici po kategorijama su bili: Vukašin Suturović (dečaci, ispod 12 godina), Luka Jovanović (dečaci, ispod 16 godina), Jana Marinović (devojčice, ispod 16 godina), Sergej Stojiljković (muškarci, ispod 21 godine), Sara Sušić (žene, ispod 21 godine), Mihailo Dimitrijević (muškarci, iznad 21 godine) i Maja Ilić (žene, iznad 21 godine).

IMG_3488_800x600

-Prve dve runde turnira nisu bile bas sjajne, sa rezultatom poslednjeg dana sam vrlo zadovoljna. U svakom slučaju ovo je odličan turnir za završetak sezone. Nadam se da ću u zimskom periodu popraviti moj mentalni deo igre, jer mislim da mi to najviše u ovom trenutku nedostaje. Za sledeću sezonu planiram još više internacionalnih i jakih turnira, ali pre svega na početku godine moram da se fokusiram na uspeh u školi – ističe Jana Marinović.
Za ukupni plasman računali su se samo državljani Srbije, koji su učestvovali na tri ili više turnira. Pobednik u ukupnom plasmanu bio je Mihailo Dimitrijević, ispred Slobodana Lainovića i Radomira Beloševca. U ženskoj konkurenciji, najbolja je bila Maja Ilić. Pobednici u ostalim kategorijama bili su Vukašin Suturović (dečaci, ispod 12 godina), Luka Jovanović (dečaci, ispod 16 godina), Jana Marinović (devojčice, ispod 16 godina), Sergej Stojiljković (muškarci, ispod 21 godine), Sara Sušić (žene, ispod 21 godine).

IMG_3722_800x600

 

- Za nama je uspešna takmičarska sezona, kako na domaćem terenu i domaćim igralištima tako i van zemlje. Posebno me raduje broj učesnika tokom Srpske amatarske lige, koja je sve jača iz godine u godinu. Ove godine nam je donela puno sreće. Nekoliko naših takmičara je osvojilo svoje prve bodove za plasman na Svetsku golf rang listu baš na ovim turnirima. To je bio naš cilj, i uspešno smo ga ostvarili. Ne treba zaboraviti i najmladje i njihov doprinos razvoju golfa u Srbiji. Junior challenge se igrao cele godine. Broj učesnika je bio znatno veći nego prošle godine – imali smo ih 100 u juniorskoj konkurenciji i 169 u amaterskoj ligi Srbije. Poseban zadatak je promovisanje naših takmičenja u regionu i dovodjenje većeg broja gostiju na samim takmičenjima koji imaju internacionalni karakter – rekla je Irena Suturović Bogdanović, generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije.

IMG_3909_800x313

Rezultate V kola i ukupni plasman pogledajte OVDE.