Prvi bodovi za takmičare u Srpskoj amaterskoj ligi

Na Adi Ciganliji odigrano prvo kolo Srpske amaterske golf lige

Počela je takmičarska sezona u okviru Srpske golf lige na terenu Golf kluba “Beograd” na Adi Ciganliji. Srpski reprezentativac i član GK “Beograd”  Mihailo Dimitrijević rezultatom -1 nakon tri dana igre zauzeo je prvo mesto u ukupnom plasmanu, dok je kod dama ovo mesto pripalo Jani Marinović.

Pored Mihaila i Jane, nove bodove na na Svetskoj golf rang listi prikupili su i ostali učesnici turnira koji se nalaze na istoj.  Pored Mihaila, (67,68,68) druga pozicija  pripala je Branimiru Gudelju sa rezultatom +1, dok je Dane Cvetković na trećem mestu imao rezultat +6.

IMG_6256

U kategoriji dama, Jana Marinović  trijumfovala je ispored Tamare Palkovljević sa 10 udaraca razlike, završivši turnir sa +25. Treće mesto zauzela je Lara Todorović sa +39.

Trijumfe u kategorijama do 16 godina ostvarili su Nikola Bojanić +33 i Lara Todorović +39, odnosno Andrej Dimitrijević i Zara Korać, za igrače do 12 godina.

U najmasovnoj kategoriji, muškarci 35 i više, pobedu je ostvario Radomir Beloševac +25, ispred Aleksandra Stojiljkovića +41  i Gorana Lalovića +43. Kod dama u kategoriji 30 i više ispred Biljane Vuksić i Zore Škembović završila je Irena Suturović Bogdanović.

Drugo kolo Srpske amaterske lige  na programu je od 27. do 29. jula u Žablju. SAT se održava treću  sezonu za redom, a završnica je zakazana za 12. oktobar, kada će se na terenima golf kluba Centar u Žablju odigrati  četvrto kolo. Turniri se nalaze na listi za svetsko rangiranje.

Rezultate i ukupni plasman pogledajte ovde.