Golf tim Srbije po prvi put na Mediteranskim igrama

Na terenu Costa Daurada Golf Club u Tarragoni, Španija održan je golf turnir u okviru Mediteranskih igara. Pod okriljem Olimpijskog komiteta Srbije, golf delegaciju činili su igrači Mihailo Dimitrijević i Branimir Gudelj, trener Vladimir Simeunović i sudija Goran Pajkić.

IMG_6474

Nakon peha sa zakasnelim prtljagom naši igrači odradili su drugu probnu rundu i počeli takmičenje.
Prvog takmičarskog dana je bio prisutan nešto jači vetar koji je značajno uticao na krajnji rezultat. Naši igrači su odigrali 8 odnosno 9 udaraca preko para terena. Drugog dana je rezultat bio bolji, oba naša igrača su odigrala 2 udarca preko para terena i tada se potvrdilo da igrači ulaze u dobar ritam. Trećeg dana najbolja igra oba naša igrača 2 odnosno 1 udarac ispod para terena. U ovoj trećoj rundi oba naša igrača su završila u top 10 igrača.U poslednjoj četvrtoj rundi naši igrači opet su zabeležili odlične runde sa 2 ispod i 1 preko para i u generalnom plasmanu zauzeli 9 poziciju.
Mihailo Dimitrijević je zauzeo 16-u poziciju sa ukupno 6 udaraca preko para, dok je Branimir Gudelj podelio 25-u poziciju sa 11 udaraca preko para.

IMG_6475

Prvi put, na ovako značajnom golf turniru jedan od sudija bio je i naš predstavnik, međunarodni sudija golfa Goran Pajkić:
“U društvu iskusnih EGA/PGA golf sudija Pablo Chaves Puch (ESP), Alain Rathery (FRA), Tiziana Panizzolo (ITA), Miguel Angel García Gozález (ESP) stekao sam neprocenljivo iskustvo u vođenju turnira na najvišem svetskom nivou koji je igran u skladu sa PGA propozicijama.Glavni sudija Pablo Chavez svakom od nas dodelio bi na početku dana “sektor” od 3-5 rupa za koji smo bili zaduženi tako da smo ravnopravno donosili odluke u zavisnosti od trenutne lokacije.
Po oceni glavnog sudije i drugih sudija na turniru sve četiri runde sam sudio na najvišem nivou i dobio pohvale za svoj rad kao i ohrabrenje da nastavim sa sudijskim angažovanjem.Zahvaljujem se ovom prilikom Golf asocijaciji Srbije na ukazanom poverenju, a ja ću sa moje strane nastaviti da u potpunosti primenjujem Pravila golfa i edukujem igrače na našim terenima kao najiskusniji sudija golfa. Dragi golferi, ne zaboravite od 01.01.2019. stupaju na snagu potpuno nova pravila golfa, vidimo se na terenu.”

IMG_0088_1400x1050