Srpske golferke najbolje u Zagrebu

Na “European Ladies Team Shield 2018” u organizaciji Evropske golf asocijacije, održanom u Riverside golf u Zagrebu od 1-4. avgusta,
na kojem je učestvovalo deset zemalja: Bugarska, Grčka, Poljska, Mađarska, Letonija, Luksemburg, Lihtenštajn, Litvanija, Ukrajina i Srbija, naš tim koji se po prvi put plasirao u finale ovog šampionata osvojio je prvo mesto.

team-serbia-1

Prvog dana kvalifikacija Jefimija Đorđević zauzela je prvo mesto. Drugog dana na programu je bio mečplej protiv Luksemburga, devojke su dobile sva tri meča.
Dan kasnije, u polufinalu savladana je Poljska, a u finalu Letonija. U timu su se našle: Jefimija Đorđević, Jana Marinović, Jelena Lainović i Lara Todorović, pod vođstvom selektora Vladimira Simeunovića.

Finalna runda bila je posebno zanimljiva, tako je foursome meč na 18-oj rupi bio izjednačen, da bi Jana Marinović i Jelena Lainović već na 19-oj osigurale poen za našu zemlju. Marija Luize Jucmane osvojila je meč na 15-oj rupi savladavši mladu Laru Todorović i donela rezultat 1-1, što je značilo da će o šampionu odlučivati poslednji single meč.

Jefimija Đorđević nakon 3 down posle prvih 9 rupa se vratila u igru i na 18-oj bila izjednačena sa Anna Diana Svank-om. Na 20oj rupi birdie putt doneo je Jefimiji poen za tim, ali i Srbiji titulu šampiona Evropskom timskog štita za dame 2018.

tim-serbia

Sa druge strane, u muškoj konkurenciji slavili su domaćini. Tim Hrvatske pobedio je Maltu sa 2.5:0.5.

Rezultate možete videti ovde:

Ladies’ full Flight A scores: http://scores.golfbox.dk/Shared.aspx?l=http://www.ega-golf.ch/golfbox-result-widget/0&m=t&h=/competition/1667428/teammatchscores

Men’s full Flight A scores: http://scores.golfbox.dk/Shared.aspx?l=http://www.ega-golf.ch/golfbox-result-widget/0&m=t&h=/competition/1667651/teammatchscores