31 Svetsko Amatersko timsko prvenstvo – The Eisenhower Trophy

Prethodna dva dana u Irsku je stigao rekordan broj muških timova, čak 72 prijavljenih za učešće na 31-om Svetskom Amaterskom timskom prvenstvu – The Eisenhower Trophy, koji će večeras biti svečano otvoren u 20h po lokalnom vremenu. Prvenstvo se održava u predivnom ambijentu Carton House, na golf terenima Montgomeri i O’Meara u organizaciji Internacionalne golf federacije i domaćina Irske muške i ženske golf federacije.

IMG_7117

Australija brani titulu iz 2016 godine, dok je prisutan i tim Amerike, nosilac titule iz 2012-e i 2014-e godine. Po prvi put svoje učešće imaće Lihtenštajn i Litvanija, dok četiri zemlje imaju po drugi put svoje predstavnike (Jermenija, Gana, Haiti, Moldavija).

Jačinu konkurencije pojašnjava činjenica da je čak 16 takmičara među prvih 25 igrača na Svetskoj amaterskoj golf listi (WAGR), od kojih je tim Amerike u prvih 10 igrača.

IMG_7189

Tim Srbije čine Branimir Gudelj i Mihailo Dimitrijević koji su svoje prvo iskustvo na ovom takmičenju stekli pre dve godine u Meksiku, dok Dane Cvetković debituje. Kapitenu tima, Vladimiru Simeunoviću ovo je takođe prvo učešće na Svetskom prvnestvu.

IMG_7132
IMG_7202
IMG_7211

Prema objavljenom rasporedu, naši igrači prvu rundu igraju na Mongomeri terenu sa takmičarima iz Maroka i Gvatemale, od 12.48h.

Rezultate uživo možete pratiti OVDE.