Juniori iz svih golf centara na finalnom turniru

U utorak, 16.10. održan je finalni Juniors Challenge Mini & Midi Cup, na terenima Golf kluba Centar.
Najmlađi golfer iz Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Beograda okupili su se u Žablju kako bi pokazali sve što su naučili na treninzima.

IMG_8457
Raspoređeni u grupe sa pratiocima, volonterima Golf asocijacije Srbije i trenerima Golf kluba Centar i Golf kluba Beograd, odigrali su četiri, Mini, odnosno šest rupa, Midi Kup sa juniorskih tijeva.

IMG_8421

IMG_8454

Ispred njih, na teren su prvi izašli takmičari u Juniors Challenge kategoriji kako bi na osnovu rezultata došli do novih bodova u ukupnom plasmanu koji su se u finalnom kolu računali duplo.

IMG_8460
U I kategoriji (HCP 4.5-18.4) najbolji rezultat ostvario je Momir Vicković (39), dok je na drugom mestu završio Marko Sušić (32). Treće mesto pripalo je Vukašinu Suturoviću (29).
U II kategoriji (HCP 18.5 – 36) slavila je Mia Aleksić neto rezultatom 38. Drugo mesto pripalo je Zari Korać (36).
U III kategoriji (HCP 37-54), najbolji je bio Nikola Ostojić (20) ispred Bogdana Đurkovića (19) i Marka Ostojića (16).

IMG_8473

Pobednici u ukupnom plasmanu u I kategoriji su: Marko Sušić (GCC) sa 17 poena i odigranih svih V kola. Drugo mesto pripalo je Momiru Vickoviću (GCB) sa istim brojem poena ali III odigrana kola u sezoni. Treće mesto sa 10 poena osvojio je Vukašin Suturović.

U II kategoriji, prvo mesto sa 12 bodova osvojila je Mia Aleksić, dok je Zara Korać sa 6 poena zauzela drugo mesto.

IMG_8470

U III kategoriji sa III odigrana kola trijumfovao je Bogdan Đurković, dok su odlukom takmičarske komisije drugo i treće mesto osvojili braća Nikola i Marko Ostojić, koji su sezonu započeli u konkurenciji Midi Kupa i u drugom delu sezone napredovali do III kategorije Juniors Challenge turnira.

IMG_8468

Sjajna atmosfera na terenu, fer plej i druženje obeležili su ovaj dan.

Rezultate finalnog kola i ukupni plasman pogledajte OVDE.
Fotografije sa turnira pogledajte OVDE.