GAS na godišnjoj generalnoj skupštini Evropske golf asocijacije

Delegati golf saveza širom Evrope okupili su se na Malti povodom godišnje generalne Skupštine Evropske golf asocijacije održane 17. novembra, kojoj je ispred Golf asocijacije Srbije prisustvovala generalni sekretar, Irena Suturović Bogdanović.

U danima koji su prethodili sednici, održan je niz radionica i sastanaka zona, kao i tradicionalni Luxembourg Salver turnir u Royal Malta Golf klubu na kome je titulu odbranio gospodin Alex Battermann iz Nemačke golf asocijacije.

Predsednik EGA-e, Pierre Bechmann, pozdravio je delegate i zahvalio se predsedniku Udruženja golfa Malte, Villiamu Becku, zbog svoje tople dobrodošlice i sjajnoj organizaciji dešavanja na Malti.

IMG_9337

Prisutni su minutom ćutanja odali počast Evropskom ženskom amaterskom šampionu, Celia Barquín Arozamena, koja je u septembru tragično izgubila život.
Predsednik je takođe odao priznanje nekoliko bivših igrača koji su značajno doprineli igri golfa i koji su umrli tokom 2018. godine, a to su Lally Segard, Emma Villacieros, Cristina Marsans, Goran Lindeblad, and Manuel Beamonte.

Najvažnije teme koje su ove godine razmatrali članice saveza su: izveštaj Izbršnog odbora tokom 2017/2018, izveštaj o EGA prvenstvima 2018, izlaganje komisije za HCP i course rating, kao i finansijski izveštaj.

IMG_9338

Predstavljena su potvrđena mesta održavanja evropskih prvenstava za 2019 (ceo spisak možete videti OVDE)

Svoje izveštaje ispred R&A izneli su David Rickman, u ime komisije za amaterski status, zatim David Bonsall, predsednik komisije za pravila i Philip Russell, ispred komisije za održivost.

Sledeća skupština zakazana je za 16. novembar u Francuskoj.