Održana redovna sednica Skupštine GAS

Održana redovna sednica Skupštine GAS

U petak, 21. decembra 2018, u prostorijama Golf asocijacije Srbije na Adi Ciganliji održana je redovna godišnja Skupština GAS.
Skupštini su prisustvovali predstavnici četiri kluba, profesionalnog udruženja kao i članovi komisija GAS. Pozdravivši sve prisutne, generalni sekretar GAS Irena S. Bogdanović započela je sednicu usvajanjem zapisnika sa prethodne Skupštine. Asistent generalnog sekretara, Jovana Trifunović podnela je izveštaj o radu i sprovedenim aktivnostima GAS u toku 2018.
IMG_9595

Nacionalni trener Vladimir Simeunović istakao je sjajne rezultate koji su postigli naši igrači tokom 2018-e godine. Rad na juniorskom programu koji je tokom godine proširen u saradnji sa Savezom za Školski sport na deset gradova u Srbiji, predstavio je Nenad Simeunović, lider razvoja juniorskog programa GAS.

Istaknuta je saradnja i velika zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta pod čijim pokroviteljstvom je održan Kamp perspektivnih sportista GAS i Internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije u golfu, kao i deo redovnog programa GAS. U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, po prvi put imali smo predstavnike na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Izvanredne rezultate ostvarili su naši reprezentativci na ekipnim takmičenjima ove godine. Ženska reprezentacija osvojila je prvo zlato na European Team Shieldu, dok je muški tim zauzeo 25-o mesto na Svetskom amaterskom timskom prvenstvu u konkurenciji 72-e zemlje.

Generalni sekretar iznela je i izveštaj o finansijskom poslovanju, kao i plan rada i finansijski plan za 2019-u godinu.

Nakon detaljnog izveštaja Skupština GAS usvojila je izveštaje o radu i planu za 2019-u godinu.

Na osnovu Odluke izmeni sastava stalnih radnih tela GAS, Generalni sekretar poželela je dobrodošlicu novim članovima Odbora: Milica Ošap (Disciplinska komisija), Jovana Trifunovicć (Odbor za HCP i amaterski status), Goran Pajkić (Odbor za sudije i pravila golfa), Ilija Đurđević i Nenad Simeunović (Odbor za trenere i juniorski status), Jelena Đorđević (Odbor za međunarodne odnose).

Skupštini GAS, pored Irene S. Bogdanović, generalnog sekretara GAS, Jovane Trifunović asistenta generalnog sekretara, Vladimira Simeunovića, nacionalnog trenera i Nenada Simeunovića lidera juniorskog programa , prisustvovali su Milica Ošap (GK Centar), Robert Savić (GK Centar), Dragana Spasojević (GK Beograd), Ivica Suturović (GK Sava), Dragana Kostić (Golf klub Diplomatik), Nebojša Lazić (Srpsko Profesionalno golf udruženje), Goran Pajkić (Odbor za sudije i pravila golfa), Momčilo i Aleksandar Đorđević članovi Disciplinske komisije.