Jefimija Đorđević na velikom turniru u Švedskoj

Po prvi put, Srbija će imati svoju predstavnicu na Annika Invitational Europe turniru koji se od 18-20. juna održava u Vasatorp Golf klubu u Švedskoj. Našu igračicu, Jefimiju Đorđević očekuje žestoka konkurencija među 79 igračica iz 15 zemalja Evrope.

Dama po kojoj turnir nosi ime i koja će ugostiti i pratiti turnir, jedna je od najuspešnijih goflerki svih vremena, Annika Sorenstam, u svojoj karijeri osvojila je 72 zvanična LPGA (Ladies Professional Golf Association) turnira, uključujući deset velikih otvorenih prvenstava.

DSC_1560_1569x1050

Prvi ANNIKA Invitational turnir održan je 2011 na Mission Hillsu u Ameici, a 2012. godine dodat je turnir Annika Invitational Europe. U razvoju ideje o turniru, Annika je bila odlučna da uključi i slogan svoje fondacije “Više od golfa”. Njena želja je da učesnice sa turnira ponesu nešto više od običnog ukupnog rezultata. Anikino bogato iskustvo ju je naučilo da je potrebno više od dobrog golf svinga da bi se pobedilo na takmičenjima. Zbog toga su na turniru organizovane radionice o životnim veštinama koje se održavaju tokom nedelje tunira kako bi se svim učesnicima omogućilo da aktivno učestvuju, postavljaju pitanja i dobijaju odgovore o tome šta im je potrebno da bi bile uspešne u svojoj karijeri.

“Kada sam dobila vest da sam primljena na Annika Invitational bila sam presrećna, jer znam da je jedan od najboljih turnira za devojke u Evropi i kompeticija će biti na veoma visokom nivou. S’ obzirom na to da će turniru prisustvovati jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog golfa, sigurna sam da ću imati priliku da naučim mnoštvo novih stvari i prikupim nova iskustva, što je neprocenjivo vazno za moju igru trenutno. “, istakla je Jefimija koja će se odmah po završetku turnira uputiti u Beograd na Otvoreno Juniorsko Prvenstvo Srbije koje se održava od 21-23. juna u Beogradu.