Andrija Đorđević do Svetske golf liste preko Juniorskog Prvenstva Srbije

Od 21-23. juna na terenu Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji održano je Internacionalno i Nacionalno juniorsko Prvenstvo Srbije 2019.
Više od 50 takmičara iz Bugarske, Belgije, Izraela, Malte, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švajcarske i Srbije odigrali su 54 rupe podeljeni u mušku i žensku, kao i u uzrasne kategorije do 16 i do 21. godine.
Uprkos promenljivom vremenu najperspektivniji mladi igrači uspeli su da završe planirane runde neophodne za dobijanje bodova na Svetskoj amaterskoj golf listi.
DSC_0933_800x534

Nakon prijateljskog Dvomeča Srbija-Slovenija koje se kao uvod u prvenstvo održalo dva dana ranije, sa dobrom igrom nastavile su takmičarke iz Slovenije koje su i slavile u obe ženske kategorije. Prvo mesto do 16. godina zauzela je Baraba Car sa rezultatom +9, dok je Neža Šiftar posle sjajne prve runde od -3 prvenstvo završila rezultatom +7, ostavivši na drugom i trećem mestu Tamaru Palkovljević i Jelenu Lainović.
U kategoriji do 16. godina, drugo mesto zauzela je Belgijanka Frančeska de Rover, dok je treće mesto pripalo Slovakinji Katarini Činoranski.
DSC_1100_800x534
U nacionalnoj konkurenciji kod dama do 16 godina, titulu je odbranila Lara Todorović, dok je na drugom mestu Jelisaveta Vasiljević ispred Anastasije Dimitrijević kojoj je pripala treća pozicija.
Tamara Palkovljević, juniorska prvakinja od 2013-2016-e godine zauzela je prvo mesto u kategoriji do 21. godine i na najlepši način završila svoje učešće u juniorskoj konkurenciji. Drugo mesto pripalo je Jeleni Lainović, a treće Jani Marinović, prošlogodišnjoj pobednici.
DSC_1061_800x534

U muškoj konkurenciji duplu krunu odneo je Andrija Đorđević rezultatom po rundama 65,68,70 odnosno ukupnim rezultatom od -1. Drugo mesto osvojio je Kristjan Vojteh Burkelca koji je imao sjajno izdanje na Dvomeču, a prvog dana turnira ubeležio je rezultat od -2. Treće mesto takođe za igrača iz Slovenije, Primoža Zidanšeka sa rezultatom +12. Ovim rezultatom Andrija će se od srede naći na Svetskoj amaterskoj golf listi.
Drugo i treće mesto u nacionalnoj konkurencji pripalo je Luki Jovanoviću i Marku Jokiću.
DSC_1287_800x534

U kategoriji do 16 godina slavio je Bugarin Denis Stajkov, koji je trećeg dana igre bio posbeno raspoložen i do samog kraja runde držao rezultat od -2, na kraju završivši sa rezultatom +1 i ukupnim rezultatom na turniru +7. Tobias Munk iz Slovačke za jedan udarac razlike uspeo je da obezbedi drugo mesto ispred igrača sa Malte, Lorensa Šulze Doeringa.

U nacionalnoj konkurenciji slavio je Matej Stanić sa udarcom manje od drugoplasiranog Vukašina Suturovića, odnosno četiri udarca manje od trećeplasiranog Momira Vickovića.
DSC_1257_800x494

Posebnu zahvalnost upućujemo Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije za podršku u organizaciji ovog prvenstva, kao i kompanijama SBB, Milšped group, Raifeissen banci i dugogodišnjim saradnicima Adidas i TaylorMade-u.

Rezultate možete videti OVDE.