Srbija na Evropskom timskom prvenstvu druge divizije

Tokom druge nedelje jula istovremeno se održavaju najvažnija ekipna amaterska evropska prvenstva.
Ukupno šest šampionata na kome učestvuje preko 500 igrača na pet različitih mesta širom kontinenta. Tim Srbije ove godine nastupio je na Evropskom amaterskom prvenstvu druge divizije u Poljskoj.

_dsc0664
Za svako prvenstvo ekipe se sastoje od 6 igrača. Tim Srbije činili su: Branimir Gudelj, Dane Cvetković, Marko Jokić, Andrija Đorđević i podmladak tima, Vukašin Suturović i Momir Vicković sa kapitenom Vladimirom Simeunovićem.
Format turnira obuhvata dve kvalifikacijske runde u kojima se igra stroke igra, a zatim dva kruga matchplay-a.

Pored tima Srbije ove godine nastupilo je još devet zemalja : Bugarska,Estonija, Hrvatska, Italija, Poljska, Slovenija, Slovačka, Turska, Švajcarska.
_dsc0630_0_1199x800

Nakon kvalifikacijskih rundi naš tim zauzeo je osmo mesto i za borbu za isto mesto sutradan ušao u matchplay sa timom Bugarske.
U pojedinačnim mečevima Branimir Gudelj je na pet rupa do kraja pobedio Hrista Janakieva, Dane Cvetković je na tri rupe do kraja bio bolji od Aleksandra Abraševa, dok je Marko Jokić na poslednjij rupi bio bolji od mladog Rajana Stajkova. Najbolji igrač Bugarske,
Denis Stajkov bio je bolji od Andrije Đorđevića. Najprijatnije iznenađenje priredili su Momir Vicković i Vukašin Suturović koji su udruženim snagama, u foresome meču bili bolje od dua Kristian Tsvetanov i Ljubomira Tuševa.

Ukupne rezultate možete videti OVDE.