Juniori na Evropskom Mastersu za mlade

Golf i spa Kuneticka Hora po prvi put bio je domaćin Evropskog Mastersa za mlade, turnira koji okuplja igrače golfa ispod 16 godina još od 1995. Pravo učešća imaju sve zemlje članice Evropske golf asocijacije.
Ove godine, učešće jeuzelo 114 igrača iz čak 34 zemlje. Po prvi put takmičenje se našlo na bodovanju za Svetsku amatersku listu, a o kvalitetu igrača dovoljno govori da je nekoliko njih već među prvih 100 na pomenutoj listi.
IMG_1939crop

Prema propozicijama turnir se igra u tri runde, međutim usled lošeg vremena treću rundu nisu uspeli da završe svi igrači i krajni plasman se računao na osnovu rezultata prve dve runde.

Naš tim činili su Nikola Bojanić, Momir Vicković i Lara Todorović sa kapitenom Nenadom Simeunovićem. Na 54-oj poziciji, svako u svojoj konkurenciji završili su Nikola sa +22 odnosno Lara sa +24 udarca preko para. Momir Vicković zauzeo je 57-o mesto sa +32.
IMG_1936crop

Najbolji rezultat ostvario je Norvežanin Alexander Michael Mjaaseth sa -14, dok je kod devojčica trijumfovala Paula Schulz-Hanssen rezultatom -8.

Rezultate možete videti OVDE.