Mid-Amater Prvaka Srbije odlučio Play-off

Proteklog vikenda na terenu Golf kluba Centar održano je tradicionalno prvenstvo u kategorijama dama i muškaraca preko 30 godina.

Uz izazovne vremenske uslove, gde je nakon jako toplog prvog dana početak drugog dana odložila gusta magla, 40 učesnika  izašlo je na teren u borbi za titulu Internacionalnog, dok su se domaći igrači borili i za titulu nacionalnog šampiona.
DSC_5238_1198x800

U  seniorskoj kategoriji dominirali su igrači Golf kluba Centar.  Titulu prvaka odbranio je Tibor Roklicer sa fantastičnih 62 bruto poena, Boško Palkovljević sa 59 zauzeo je drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Vladimiru Lučiću sa 45 bruto poena.
DSC_5337_1198x800

Još jednu odbranu titule kod dama u Mid-am konkurenciji ostvarila je Maja Ilić iz Jiva Hill golf kluba koja je za 6 udaraca bila bolja od Jelene Đurđić iz Golf kluba Beograd. Za treće mesto odlučivalo se rezultatom na poslednjih devet rupa jer su Jasna Damjanović iz Golf kluba Centar i Irena Suturović Bogdanović iz Golf kluba Sava imale isti rezultat nakon dva dana igre. Zahvaljujući boljem rezultatu na poslednjih devet rupa, treće mesto pripalo je Ireni

Najuzbudljivija završnica turnira bila je u Nacionalnoj konkurenciji Mid-Amatera, gde su posle prvog dana igre čak 6 igrača bila rezultatski jako blizu. Nakon odigranih drugih 18 rupa, izjednačen rezultat za prvo mesto ostvarili su Radomir Beloševac i Saša Dujović iz Golf kluba Beograd.

DSC_5330_1198x800

Kako se prvo mesto odlučuje sistemom Play-offa, igrači su se zaputili na igru sudden death na predviđenim rupama 1, 8 i 9. Nakon prve rupe sa izjednačenim rezultatom igrači su se zaputili na osmu, PAR 3. Nakon prvog udarca Saše Dujovića koji je završio u pesku, Radomir nije dozvolio iznenađenja i napravivši par završio dalje nadigravanje  i postao novi državni prvak Srbije u Mid-Amater kategoriji. Pored Saše Dujovića na druom mestu, na trećem mestu  sa samo dva udarca zaostatka našao se Goran Stanarević takođe član Golf kluba Beograd.

DSC_5567_534x800

Sa rezultatom +14, pobednik u Internacionalnoj kategoriji je Manbir Singh iz Golf kluba Bern kome je ovo prvo učešće na turniru u Srbiji. Drugo i treće mesto zauzeli su Radomir Beloševac i Saša Dujović.
DSC_5589_1198x800
DSC_5593_1198x800

Zahvaljujemo se svim učesnicima i čestitamo pobednicima.

Rezultati>>
Galerija slika>>