Sport spaja Sve(t) – Sajam Sporta 2019

Golf asocijacija Srbije proteklog vikenda od 22-24. novembra predstavila se na tradicionalnom Sajmu sporta u Hali 1 Beogradskog sajma.
Pod sloganom “Sport spaja sve(t)” u organizaciji Sportskog Saveza Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta na Sajmu su se i ove godine okupili predstavnici nacionalnih granskih i teritorijalnih sportskih saveza, krovne sportske institucije – Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije,Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda, kao i Olimpijci, treneri reprezentacija Srbije i brojni reprezentativci koji su uz druženje svim posetiocima otvorili sliku o sportu na najlepši način. Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili predsednik Sportskog Saveza Srbije, Davor Štefanek, Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić koji otvorio ovu sportsku manifestaciju.
IMG_4161

Golf asocijacija Srbije u saradnji sa Golf klubovima Novi Sad, Beograd, Sava i Centar koji su bili gosti štanda predstavila je Golf ponudu u našoj zemlji – mogućnosti za trening juniora ali i odraslih, golf opremu, osnovne udarce, golf akademije i ostale programe koje Klubovi sprovode.

Štand Golf asocijacije Srbije krasile su slike ovogodišnjih Nacionalnih prvaka Srbije – Lare Todorović koja je osvojila dve titule u 2019-oj, Nacionalna Prvakinja i Juniorska Nacionalna Prvakinja Srbije, kao i Andrije Đorđevića, Juniorskog Nacionalnog Prvaka Srbije koji je zahvaljujući ovoj pobedi uspeo da se plasira na Svetsku Amatersku Golf Listu.
IMG_4126 (2)

Svi posetioci golf štanda uz pomoć trenera, reprezentativaca i predstavnika klubova upućivali su udarce u atraktivnu golf mrežu. Različita mini takmičenja svakog dana donela su simbolične golf nagrade.

Drugog dana Sajma reprezentativke Srbije i osvajačice prve evropske zlatne medalje u ženskom golfu u Srbiji, Jefimija Đorđević, Jana Marinović i Lara Todorović izvele su demonstraciju udaraca i družile su se sa posetiocima Sajma i pomogle im da se i oni oprobaju u golf udarcima.Polaznici juniorskog programa Golf kluba Beograd i Golf kluba Centar takođe su pokazali svoje umeće.
75557359_1508435549295010_3564183850445701120_n

Golf klubovi podržali su veliku Instagram nagradnu igru Golf asocijacije Srbije tokom Sajma Sporta. Svi pratioci ove društvene mreže imali su priliku da se pridruže i osvoje atraktivne nagrade. Partija golfa za dve osobe na 18 rupa u Golf City Centru u Novom Sadu, Golf akademiju Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, i Golf akademiju za dve osobe u Golf klubu Centar u Žablju.
73349249_1508436162628282_3941207671805313024_n

Pored predstavljanja sportova, u sklopu Sajma održani su različiti seminari i panel diskusije. Treneri su učestvovali na panel diskusiji i seminaru za trenere na kojoj je između ostalih primere iz trenerske prakse predstavio Slobodan Boba Kovač, selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije. Nacionalni godišnji seminar za usavršavanje sportskih stručnjaka u sportu u Republici Srbiji obuhvatio je akutelne teme saradnje lokalnih samouprava sa teritorijalnim sportskim savezima,sprovođenje javnih nabavki uz najavu novog Zakona o javnim nabavkama, kao i uvođenje softverske aplikacije u sistem organizacije međunarodnih turnira. Olimpijski komitet Srbije organizovao je završnu konferenciju Evropske nedelje sporta na kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, partneri kao i predstavnici gradova učesnika ove manifestacije. Konferencija je predstavila sve događaje organizovane za vreme trajanja Evropske nedelje sporta. Golf asocijacija Srbije podržala je Sportski dan u organizaciji OKS u sklopu Evropske nedelje sporta održanog u septembru na Adi Ciganliji u Beogadu.