Prvo Državno Matchplay Prvenstvo u golfu

Proteklih dana ispisana je još jedna istorijska stranica u srpskom golfu. Prvo Državno Matchplay Prvenstvo Srbije održano je na terenu Golf kluba Beograd od utorka do četvrtka, 9-11. juna.

Prvobitno planirano za mesec maj, Prvenstvo je usled epidemije COVID-19 pomereno za početak juna kada je okupilo 8 igračica i 22 igrača.

Dame su svakog dana igrale po jedan meč, dok su muškarci u prva dva dana igrali dva meča dnevno, dok je petak bio rezervisan za finalne mečeve.

Izuzetna konkurencija i velika borba viđena je tokom tri dana igre.

Titulu Prvakinje Srbije ponela je Jefimija Đorđević (GK Beograd) pobedivši Tamaru Palkovljević (GK Centar). Treće mesto zauzela je Lara Todorović (GK Beograd), koja se pobedom na nacionalnim kvalifikacijama prošle nedelje uvrstila među igračice na Svetskoj amaterskoj golf listi. Četvrto mesto pripalo je Jani Marinović (GK Beograd). 

DSC_7219_1198x800
                                                Jefimija Đorđević u finalnom meču

U muškoj konkurenciji viđeni su sjajni mečevi i mnogo neizvesnosti. Mesta u meču za medalje izborili su reprezentativci Srbije. Nakon finala, četvrto mesto pripalo je Vukašinu Suturoviću (GK Beograd), treće mesto osvojio je Nikola Bojanić (GK Beograd), Andrija Đorđević (GK Beograd) zauzeo je drugo dok je Marko Jokić (GK Centar) osvojio prvo mesto.

DSC_7238_1198x800

                                             Marko Jokić, Prvak Srbije u Matchplayu

DSC_7371_1198x800
                       Pobednici Prvog Državnog Matchplay Prvenstva Srbije u golfu

Rezultate muškaraca pogledajte OVDE.

Rezultate dama pogledajte OVDE.