Momir Vicković prvi igrač do 16 godina na WAGR listi

Na terenu Golf kluba Beograd održano je III kolo Matchplay Nacionalnih kvalifikacija od 5-6. oktobra. Prvog dana na programu je bio jedan meč, dok su se drugog dana održali polufinalni i finalni mečevi.

Uz odsustvo igrača sa WAGR liste, u muškoj konkurenciji nosioci su bili reprezentativci sa najnižim HCP, Nikola Bojanić i Vukašin Suturović koji su bili uspešni u prvim mečevima.
Nikola je polufinale igrao sa Markom Sušićem kome je dan ranije Vuk Milićević predao meč zbog povrede, dok je Vukašin polufinale igrao sa Momirom Vickovićem koji je dan ranije savladao Andriju Gracuna.
_DSC1907
Polufinalne mečeve u svoju korist završili su Nikola i Momir. Finalni meč bio je jako neizvestan. Već na trećoj rupi Nikola je poveo +1 da bi Momir izjednačio na šestoj rupi. Odmah na sedmoj rupi Nikola je ponovo došao do prednosti koju je Momir izjednačio na osmoj rupi. Izjednačenim rezultaotm na devetoj, igrači su nastavili meč. Momir je zatim poveo osvojivši dve rupe, 10-u i 11-u, da bi Nikola smanjio razliku na 13-oj rupi. Ponovo je Momir odigrao bolje i podigao prednost na dva razlike, da bi Nikola na 15-oj rupi smanjio razliku na jedan. Poslednje tri rupe igrači su podelili, tako da je konačam rezultat 1 UP za Momira.

Ovom pobedom Momir Vicković obezbedio je plasman na Svetsku amatersku golf listu i time postao najmlađi igrač u muškoj konkurenciji iz Srbije koji se plasirao na WAGR.

U ženskoj konkurenciji Lara Todorović u finalnom meču bila je bolja od Mie Aleksić.