Pobednici Srpske amaterske lige 2020

Takmičarski kalendar za 2020-u godinu obuhvatao je pet kola Srpske amaterske lige koja se nalaze i na kalendaru turnira za bodovanje na Svetskom amaterskom golf rankingu. Usled skraćene golf sezone izazvane aktuelnom epidemiološkom situacijom, umesto krajem marta, prvo kolo lige održano je sredinom avgusta.

U periodu od avgusta do oktobra, uz poštovanje svih propisa protiv širenja i suzbijanja COVID-19, uz podršku i saradnju sa Golf klubom Beograd i Golf klub Centar realizovano je svih pet kola Srpske amaterske lige. Serija turnira koje našim najboljim igračima nudi mogućnost plasmana i sakupljanja bodova na svetskoj amaterskoj golf listi WAGR pored igrača iz Srbije okupuila je učesnike iz Bugarske i Švajcarske.

Više od 60 igrača iz Srbije tokom pet kola sakupljalo je bodove u ukupnom plasmanu i borilo se za prvo mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji.

U kategoriji di 16 godina titulu je odbranio Nikola Bojanić, dok su Matej Stanić i Vukašin Suturović zauzeli drugo i treće mesto. Kod devojčica u istoj kategoriji, Zara Korać zauzela je prvo, Mia Aleksić drugo mesto.

_DSC5026

_DSC5024

_DSC5022

_DSC5020

_DSC4988

U kategoriji dama do 21 godine prvo mesto sa dve pobede osvojila je Lara Todorović, dok je Sara Sušić zauzela drugo mesto. U konkurenciji dečaka prvo mesto za Marka Sušića.

_DSC5014

_DSC5011

_DSC5016U kategoriji muškaraca preko 35 godina prošlogodišnji pobednik Radomir Beloševac ove godine zauzeo je treće mesto, dok su za prva dva mesta isti broj bodova 60 imali igrači Dalibor Đurđić i Tibor Roklicer.  Prema propozicijama, pobednika je odlučio prosek osvojenih poena. Tako je Tibor  Roklicer sa tri pobede u pet kola osvojio prvo mesto dok je Daliboru Đurđiću pripalo drugo mesto. U kategoriji dama 30+ isto stanje na bodovnoj tabeli. Za prvo mesto ponovo je odlučio prosek poena. Irena Suturović Bogdanović zauzela je prvo, dok je Jeleni Đurđić pripalo drugo mesto. U kategoriji muškaraca do 35 godina prvi mesto pripalo je Puniši Plazini.

_DSC5007

_DSC5005

Čestitamo svim pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima turnira i klubovima na podršci.