Minus na III kolu Srpske amaterske lige

III kolo Srpske amaterske lige protekloig vikenda okupilo je igrače iz Srbije, Bugarske i Slovenije, koji su se na terenu Golf kluba Beograd nadmetali za ulazak na svetsku amatersku golf listu.
Na odlično pripremljenom terenu takmičari su tokom tri dana igre dali svoj maksimum u kategorijama do 16, 21, 30 i preko 30 godina.
073_DSC0257_1200x800

U kategoriji do 16 godina prvo mesto osvojio je Vukašin Suturović ispred Marka Sušića i Miloša Milićevića i tako smanjio razliku u ukupnom plasmanu. Kod devojčica, prvo mesto pripalo je Mii Aleksić.
030_DSC9826_1200x800

Kod momaka do 21 godine uz razliku od samo nekoliko udaraca na prvom mestu završio je Max Popovič iz Slovenije, rezultatom +23, dok je drugoplasirani Andrija Đorđević imao samo tri udarca više, a trećeplasirani Vuk Milićević 7 udaraca više.
034_DSC9862_1200x800

Kod devojčica do 16 godina viđena je sjajna igra. Sara Sušić iz Golf kluba Centar trećeg dana napravila je eagle na četvrtoj rupi, a Ivana Simeonova iz Bugarske završila je rundu rezultatom -1. Najuspešnija bila je Magdalena Borisova iz Bugarske koja je konstantnom igrom turnir završila sa +4 i obezbedila ulazak na svetsku amatersku golf listu.
Drugo mesto pripalo je njenoj saigračici iz Bugarske, Ivani Simenovoj sa +11 dok je na trećem mestu završila Jefimija Đorđević.
052_DSC0007_1200x800

Kod dama u kategoriji preko 30 godina prvo mesto zauzela je Jasna Damjanović i time učvrstila prvu poziciju u ukupnom plasmanu, drugo mesto pripalo je Ireni Suturović.
U konkurenciji muškaraca preko 35 godina raspoloženi Radomir Beloševac nije dozvolio iznenađenja i ponovo je trijumfovao, ovog puta sa deset udaraca manje od drugoplasiranog Borisa Damjanovića.
Sa istim brojem udaraca nakon tri dana, treće mesto pripalo je Duišanu Ćulibrku koji je u trećoj rundi odigrao bolje od Gorana Lalovića.
024_DSC9782_1200x800
002_DSC9609_1200x800

Rezultat turnira postigao je Branimir Gudelj, odigravši pevog dana dva ispod para, drugog dana tri ispod i finalnog dana dva ispod, za ukupno -7. Branimiru je ovo ujedno bio i poslednji turnir u amarterskom golfu. Srpski reprezentativac koji je četiri puta osvajao Otvoreno Prvenstvo Srbije, kao član tima osvojio European Men’s Team Shield i postigao najbolji individualni rezultat za Srbiju na Svetskom timskom prvenstvu ove nedelje odigraće prvi turnir kao profesionalac i time započeti svoju profesionalnu karijeru.
077_DSC0302_1200x800
074_DSC0284_1200x800

Rezultate III kola i ukupni plasman možete videti OVDE.

Juniori na Evropskom Mastersu za mlade

Golf i spa Kuneticka Hora po prvi put bio je domaćin Evropskog Mastersa za mlade, turnira koji okuplja igrače golfa ispod 16 godina još od 1995. Pravo učešća imaju sve zemlje članice Evropske golf asocijacije.
Ove godine, učešće jeuzelo 114 igrača iz čak 34 zemlje. Po prvi put takmičenje se našlo na bodovanju za Svetsku amatersku listu, a o kvalitetu igrača dovoljno govori da je nekoliko njih već među prvih 100 na pomenutoj listi.
IMG_1939crop

Prema propozicijama turnir se igra u tri runde, međutim usled lošeg vremena treću rundu nisu uspeli da završe svi igrači i krajni plasman se računao na osnovu rezultata prve dve runde.

Naš tim činili su Nikola Bojanić, Momir Vicković i Lara Todorović sa kapitenom Nenadom Simeunovićem. Na 54-oj poziciji, svako u svojoj konkurenciji završili su Nikola sa +22 odnosno Lara sa +24 udarca preko para. Momir Vicković zauzeo je 57-o mesto sa +32.
IMG_1936crop

Najbolji rezultat ostvario je Norvežanin Alexander Michael Mjaaseth sa -14, dok je kod devojčica trijumfovala Paula Schulz-Hanssen rezultatom -8.

Rezultate možete videti OVDE.

Srbija na Evropskom timskom prvenstvu druge divizije

Tokom druge nedelje jula istovremeno se održavaju najvažnija ekipna amaterska evropska prvenstva.
Ukupno šest šampionata na kome učestvuje preko 500 igrača na pet različitih mesta širom kontinenta. Tim Srbije ove godine nastupio je na Evropskom amaterskom prvenstvu druge divizije u Poljskoj.

_dsc0664
Za svako prvenstvo ekipe se sastoje od 6 igrača. Tim Srbije činili su: Branimir Gudelj, Dane Cvetković, Marko Jokić, Andrija Đorđević i podmladak tima, Vukašin Suturović i Momir Vicković sa kapitenom Vladimirom Simeunovićem.
Format turnira obuhvata dve kvalifikacijske runde u kojima se igra stroke igra, a zatim dva kruga matchplay-a.

Pored tima Srbije ove godine nastupilo je još devet zemalja : Bugarska,Estonija, Hrvatska, Italija, Poljska, Slovenija, Slovačka, Turska, Švajcarska.
_dsc0630_0_1199x800

Nakon kvalifikacijskih rundi naš tim zauzeo je osmo mesto i za borbu za isto mesto sutradan ušao u matchplay sa timom Bugarske.
U pojedinačnim mečevima Branimir Gudelj je na pet rupa do kraja pobedio Hrista Janakieva, Dane Cvetković je na tri rupe do kraja bio bolji od Aleksandra Abraševa, dok je Marko Jokić na poslednjij rupi bio bolji od mladog Rajana Stajkova. Najbolji igrač Bugarske,
Denis Stajkov bio je bolji od Andrije Đorđevića. Najprijatnije iznenađenje priredili su Momir Vicković i Vukašin Suturović koji su udruženim snagama, u foresome meču bili bolje od dua Kristian Tsvetanov i Ljubomira Tuševa.

Ukupne rezultate možete videti OVDE.