Juniori iz Golf kluba Beograd najbolji na Juniors Challenge 2019

Finalni turniri u juniorskoj konkurenciji okupili su igrače iz Zrenjanina, Beograda i Niša u sve tri kategorije, Mini, Midi i Juniors Challenge.

U petak, 18. oktobra na terenu Golf kluba Beograd u organizaciji Golf asocijacije Srbije takmičarsku sezonu završili su juniori u konkurenciji Mini i Midi Kupa, kao i učesnici Juniors Challenge turnira kojima je ovo bila prilika za nove bodovoe u ukupnom plasmanu.
IMG_3913_600x450
Najmlađi igrači u Mini Kupu odigrali su turnir na četiri rupe, dok su igrači u Midi konkurenciji odigrali 6 rupa. Svojom upornošću i redovnim treniranjem jasno nam je da su među nama mlade nade golfa koje u narednim sezonama očekuje ulazak u višu takmičarsku konkurenciju.

1862D226-2DC5-4D36-B8CA-662726E034FA

U Juniors Challenge konkurenciji najuspešniji bili su članovi Golf kluba Beograd koji su osvojili zlato u dve kategorije. Andrija Gracun u II i Nikola Ostojić u III kategoriji. Uz veliku neizvesnost pobednike III kategorije odlučili su poeni u završnom kolu. Drugo mesto pripalo je Nikoli Uzelcu iz Golf kluba Centar, dok je na trećem završio Marko Ostojić iz Golf kluba Beograd.

Posebne nagrade pripale su najvednijem goflerima, a to su oni koji su u ovoj sezoni odigrali najveći broj turnira.
Od 7 kola juniorskih turnira 5 igrača je učestvovalo na čak 6 turnira, a to su Aleksej Đukanović i Nikola Ostojić iz Beograda i Tamara Ivković i Luka Marković iz Zrenjanina.

65C9D503-7285-448F-9081-1A6E37E6CED3

71ED5D2B-611B-455A-9C77-DDA4B25ED2E9

IMG_3924

Pobednici Srpske Amaterske lige 2019

Uz podršku i saradnju sa golf klubovima Beograd i Centar ove godine realizovano je pet kola Srpske amaterske lige, serije turnira koje našim najboljim igračima nudi mogućnost plasmana i sakupljanja bodova na svetskoj amaterskoj golf listi WAGR.
IMG_3760

U toku godine na ligi su učetvovali igrači iz Bugarske, Mađarske, Slovenije, Nemačke i Srbije. Sva kola u muškoj kategoriji našla su se na WAGR listi, dok su dame uspele da izbore plasmane kroz tri kola.

Više od 60 igrača iz Srbije tokom pet kola sakupljalo je bodove u ukupnom plasmanu i borilo se za prvo mesto u svojoj kategoriji.

U kategoriji di 16 godina trijumfovali su Lara Todorović i Nikola Bojanić. Zara Korać i Mia Aleksić zauzele su drugo i treće mesto, odnosno Vukašin Suturović i Momir Vicković u kategoriji dečaka. Zlatnu medalju u kategoriji dama do 21. godine osvojila je Jefimija Đorđević, dok je drugoplasirana Sara Sušić.

IMG_3762
U kategoriji muškaraca preko 35 godina sa ubedljivih 80 poena prvo mesto pripalo je Radomiru Beloševcu koji je u toku sezone ubeležio dve pobede, dva druga i jedno treće mesto.
Na drugom mestu je Dalibor Đurđić, dok je treća pozicija pripala Borisu Damjanoviću.
IMG_3758

Čestitamo svim pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima turnira i klubovima na podršci.

Odličan rezultat na V kolu Amaterske lige Srbije

Gosti ubedljivi na V kolu Serbian Amateur Tour

Proteklog vikenda na terenu Golf kluba Centar održano je V kolo Serbian Amateur Tour- a koje je okupilo trideset igrača iz Bugarske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

IMG_3796

Rezultat turnira postavio je Madjar Kotel Bence rezultatom -5 (po danima 70,69,72).Drugo mesto pripalo je Vidu Slavecu iz Slovenije koji je takmičenje završio rezultatom +1 (po danima 72,73,72).
Rezultatom +4 (73,71,76) Max Golob iz Slovenije obezbedio je trece mesto.

U konkurenciji dama prvo mesto zauzela je Jefimija Đorđevic +12 (73,79,76), druga je Mađarica Emma Jaczkovics +21, dok je trece mesto pripalo Lari Todorović +32.

IMG_3723Ovo je ujedno bilo i finalno kolo u kojem su se igrači iz Srbije boriii za bodove u ukupnom plasmanu. Najbolji rezultat u kategoriji muškaraca 35+ ubeležio je Dalibor Đurđić,

dok je sa jednim udarcem više na drugom mestu završio Radomir Beloševac. Sa udarcem više na trećem mestu završio je Vladimir Lučić. Kod dama u kategoriji 30+ Irena Suturović bila je bolja od Jelene Đurđić.
IMG_3693

Jefimija Đorđević zauzela je prvo mesto u konkurenciji dama do 21 godine, ispred Sare Sušić.
U kategoriji do 16 godina ubedljivi su bili Mađari. Prvo mesto kod devojčica zauzela je Emma Jaczkovics ispred Lare Todorović i Zare Korać dok je kod momaka Kotel Bence na prvom mestu ispred Slovenca Maxa Goloba i Mađara Bence Bertenya.

Rezultate možete videti OVDE.